vineri, 27 noiembrie 2020

Review Nokia Lumia 900

Cel mai asteptat si cel mai performant telefon mobil din gama Nokia este cu siguranta Lumia 900. Acest telefon a fost lansat in Februarie 2012, a fost unul dintre cele mai asteptate telefoane ale anului trecut.

Nokia Lumia 900 – Detalii si Pret
Sa vorbim putin despre dimensiunile acestui smartphone, inaltimea acestui terminal este de 127,8 mm, latimea de 68,5 mm, grosimea de 11,5 mm, iar greutatea este de 160 de grame. Ecranul este de 4,3 inci din sticla curbata si o constructie din plastic policarbonat. Tehnologia de afisare este AMOLED, cu un ecran capacitiv care prezinta urmatoarele functiie: Accelerometru, giroscop, senzor de proximitate si magnetometru.

Hardware

Nokia Lumia 900 vine cu un procesor Qualcomm APQA8055 + MDM9200, cu o frecventa de 1400 MHz. Sistemul de operare al acestui telefon este Windows Phone 7.5, un sistem de operare foarte stabil care ofera suport pentru foarte multe aplicatii.

Memoria RAM este de doar 512 MB, destul de bine pentru un telefon mobil caruia ii ofera o viteza foarte buna, iar memoria interna este de 16 GB la care se mai poate adauga un card MicroSD de maxim 64 de GB.

Functionalitati

Telefonul poate sa deschida urmatoarele documente: Excel, PDF, Word, Powerpoint si OneNote. Formatele acceptate pentru fisierele grafice sunt JPEG, BMP, WMF, GIF89a, TIFF, EXIF, PNG, WBMP si GIF87a.

Telefonul are camera foto cu o rezolutie de 8 MP, iar in pixeli 3248 x 2448 pixeli, tipul focalizarii este automat, iar zoom-ul digital este de 3. Camera are un obiectiv Carl Zeiss Tessar si un blit cu LED dublu( care poate fi setat pe automat, se poate activa sau dezactiva de catre utilizator), distanta maxima de focalizare este de 28 mm, iar fotografiile sunt proiectate in format JPEG.

Camera video filmeaza la o rezolutie HD de 1280 x 720 pixeli, scoate 30 de cadre pe secunda si are un zoom digital de 3x, la fel ca la camera foto. Videoclipurile pot fi redate prin urmatoarele formate: MP4, ASF, WMV si 3GP. Ai la dispozitie cateva moduri de filmat: lumina de fundal, noapte, apus, plaja, sport, zapada, lumina lumanarii si modul automat care detecteaza, insa nu are o precizie foarte mare.

Din punct de vedere al navigatiei, utilizatorul poate folosi hartile de la Bing si aplicatia Nokia Maps. Tehnologiile de localizare sunt Magnetometru, A-GPS si Glonass. Orice harta de pe Glob se pot descarca de pe site-ul oficial Nokia oricand utilizatorul doreste.

Nokia Lumia 900 foloseste ca browser implicit Internet Explorer 9 si utilizatorul se poate conecta la retelele de socializare Facebook si Twitter.

Nokia Lumia 900 – Detalii si Pret
Conform producatorului Nokia telefonul are o durata medie in covorbirile 2G si 3G de 7 ore, iar in regim de asteptare 2G si 3G 300 de ore. Durata de redare audio este de 60 de ore cu aproximatie. Bateria este Li-Ion, BP-6EW cu o capacitate de 1830 mAh si o tensiune de 3,7 V.

Lumia 900 este prezent in trei culori: alb, negru si albastru iar pretul acestuia difera de la magazin la magazin, dar nu este exagerat de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *